Wat is een traplift?

Wat is een traplift? Een traplift is een trap met een werking van een lift, die je vaak thuis gebruikt. Daarbij is de functie van de traplift heel belangrijk en zorgt de traplift ervoor dat je de trap kunt gebruiken. De traplift bestaat uit een stoel, die gemonteerd zit op een rails die via deze rails naar boven en beneden glijdt. Je kunt simpelweg op de stoel gaan zitten en door middel van de bediening te gebruiken naar boven en naar beneden gaan. Dit gaat behoorlijk traag, maar dit is natuurlijk wel het veiligst. De traplift wordt door middel van een elektromotor aangestuurd en de bediening is vrij eenvoudig. Maar waarom zou je een traplift gebruiken als traplopen gezond is? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Waarom een traplift gebruiken?

De traplift prijzen zijn behoorlijk hoog, maar waarom zou je dan een traplift gebruiken? Traplopen is namelijk heel gezond en vooral voor ouderen is het vaak de enige beweging die ze krijgen op een dag. Toch kan traplopen zorgen voor problemen en gebeurt dit vaak als je last hebt van bepaalde medische aandoeningen. Als je last hebt van zwaar overgewicht of artrose is het niet verantwoord om trap te lopen. Je gewrichten zijn namelijk minder sterk en lopen door traplopen veel schade op. Op dit moment is het daarom ook verstandig om een traplift te gebruiken. Dit hoeft natuurlijk niet voor altijd en wanneer je weer kunt traplopen, hoef je de traplift niet meer te gebruiken.

Wat zijn de traplift prijzen en de mogelijkheden

De traplift prijzen verschillen enorm per traplift en hoe je deze laat maken. Sommige laten namelijk een traplift op maat maken, maar dit kan ontzettend duur zijn. Ook is iedere traplift anders en zijn er trapliften voor rechte trappen en trappen met een hoek. Veel mensen kiezen niet voor een traplift op maat, maar kiezen vooral voor een gebruikte traplift. Deze zijn namelijk een stuk goedkoper en werken meestal nog even goed. Wist je dat je ook een subsidie huislift kunt krijgen? Dit betekent dat je een gebruikte huislift kan kopen met een subsidie, zodat deze bijna helemaal gratis is. Er zitten wel enkele voorwaarde verbonden aan het krijgen van de subsidie huislift. Op het internet kun je hier meer over lezen en weet je precies wat de voorwaarde zijn, ideaal toch?

 

Geef een antwoord