verslaving drugs

Ibiza, de party vakantiebestemming

De zomer komt er weer aan, en dus ook de zomervakantie. Vorige zomer ben ik met drie vriendinnen naar Ibiza geweest, de party bestemming van Europa. Bekend om de zonnige stranden, hippie markten, maar ook vooral het nachtleven. We hebben het allemaal meegemaakt, en ik kan het zeker aanraden als vakantiebestemming.

Uitgaan op Ibiza

Ibiza staat vooral bekend om het uitgaansleven, en hier hebben we ook zeker gebruik van gemaakt. Het is van tevoren wel handig om veel geld mee te nemen, want stappen op Ibiza is zeker niet goedkoop. Naast de drankjes, betaal je vaak ook veel entree. Het bedrag voor de entree hangt af van welke club je bezoekt, en welke dj er die avond draait. Het toppunt was toch wel mijn neef die €80 betaald aan alleen al entree. Het duurste wat wij zelf betaald hebben was €40 voor Ushuaia. Dit was ook een bijzondere ervaring voor ons. Hoewel mijn vriendinnen en ik wel van een feestje houden, was dit toch weer een andere wereld voor ons. Waar we vooral van schrokken, was de hoeveelheid mensen die overduidelijk aan de drugs waren. Veel mensen die ‘s nachts zonnebrillen dragen om hun pupillen te verbergen en overal lege lachgaspatronen. Hierdoor kwamen wij wel aan de praat over drugsverslavingen. Zelf wisten we er niet veel over, maar we hebben hier meer informatie over verslaving drugs opgezocht.

Stranden

Maar naast dit heftige nachtleven, heeft Ibiza nog meer te bieden. Overal zijn mooie stranden, waar je lekker kunt relaxen. Hoewel je moet betalen voor de ligbedden (nogmaals, Ibiza is duur), kun je ook lekker op je handdoek in het zand gaan liggen. Hoewel er natuurlijk veel dure strandtentjes zijn, is het ook mogelijk om goedkoper te eten, je moet alleen even weten waar je moet zoeken. Van tevoren een beetje research doen, is daarom wel handig. Je kunt natuurlijk ook altijd je eigen eten meenemen naar het strand. Verder is zonnebrand natuurlijk een must om mee te nemen, want als je niet uitkijkt ben je zo verbrand.

Hippie markt

Een andere leuke activiteit om te doen op Ibiza, is naar een hippie markt gaan. Er zijn er verschillende op het eiland die je kunt bezoeken. Ook hier is het handig om van tevoren te kijken waar je heen wilt. De markten zijn allemaal op verschillende dagen open, en ook de grootte kan enorm verschillen. Een andere factor is natuurlijk waar je op het eiland verblijft, en of je eventueel een auto beschikbaar hebt. De hippie markten zijn leuk om te bezoeken wanneer je echt de spirit van Ibiza wil voelen naast alleen het feesten.

Geef een reactie