Basismode tips voor mannen

Goed gekleed gaan hoeft niet ingewikkeld te zijn. Veel mannen wagen zich niet aan mode omdat ze het gevoel hebben dat het veel gedoe is, en ze hebben er nu eenmaal niet heel erg passie voor. Maar tegelijkertijd weten de meeste mannen echt wel dat goed gekleed gaan een positieve invloed heeft op hun professionele leven en hun liefdesleven. Daarom bespreken we in dit artikel een aantal simpele tips waardoor je goed gekleed kunt gaan.

Juiste maat

Verreweg de grootste stijlfout die mannen maken, is het dragen van kleding die niet past en hun lichaamsbouw verkeerd benadrukt. De meeste mannen dragen bijvoorbeeld broeken die 2-3 centimeter te lang voor hen zijn (vooral kortere jongens). Andere veelvoorkomende problemen zijn te lange mouwen, te wijde overhemden, te wijde broeken en te grote pakken rondom. De overgrote meerderheid van deze problemen kan worden opgelost door te verkleinen.

Een goed pak

Je wilt uiteindelijk drie pakken bezitten. Je eerste pak moet marineblauw of grijs zijn, mogelijk met een lichte krijtstreep (zoals een krijtstreep, maar zachter), en in een middelzwaar model voor alle seizoenen. Elk van deze kleuren past in de meeste sociale omgevingen. Je tweede pak zou degene moeten zijn die je de eerste keer niet kreeg. Je derde zou zwart moeten zijn – niet voor begrafenissen, maar voor black-tie gelegenheden. Als je in een veld werkt waar pakken de norm zijn, wil je er waarschijnlijk meer dan drie; als je eenmaal de basis hebt, kun je overstappen op meer onderscheidende pakken (krijtstrepen, verschillende gewichten, onconventionele kleuren, enz.).

Aandacht voor schoenen

Let op je schoenen, dat doen vrouwen ook. Het is moeilijk voor de niet-mode-fanaat om een duurder pak te onderscheiden van een minder duur pak, een hemd van hoge kwaliteit van een middelmatige kwaliteit, enzovoort. Maar iedereen kan goedkope of slecht verzorgde schoenen zien. Koop de beste die je je kunt veroorloven en verzorg ze. Poets ze regelmatig (vaak is een paar veegbewegingen met een met was doordrenkte poetsdoek voldoende) en berg ze afgedekt op als je ze lange tijd niet zult dragen. Schoenspanners blijken belangrijk te zijn: ze houden niet alleen de vorm van de schoen vast, maar de cederhouten exemplaren nemen ook vocht (en dus geuren) op, wat helpt het leer te behouden. (Terzijde: vrouwen hebben de neiging om veel aandacht te besteden aan herenschoenen. Houd daar rekening mee bij a, daten en b, sollicitatiegesprekken. Zelfs in eigen huis heb je goede dingen aan je voeten nodig. Kies voor pantoffels heren op je luie zondag.

Een simpel shirt

Veel mannen maken mode erg ingewikkeld voor zichzelf. Het is belangrijk je te realiseren dat een simpel shirt al heel modieus kan zijn. In de zomer staat een wit shirt bijvoorbeeld vaak al heel erg goed. Maar zorg er dus wel voor dat het shirt de goede maat is. Ook kun je kiezen voor polo t shirts.

Geef een reactie